Sunday, 31 May 2020

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE – LET Reviewer Materials Available here for FREE! – Prof Ed 1

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE - LET Reviewer Materials Available here for FREE!
  1. With R.A. 9155, to which body were all the functions, programs, and activities of the Department of
    Education related to Sports competition transferred?
    a. Technical Education Services Department Authority
    b. Philippine Sports Commission
    c. National Commission for Culture and the Arts
    d. Commission on Higher Education
    Ans: b
  2. Parenting style influences children’s development. Read the following parent’s remarks for their children
    then, answer the question.
    Parent C – Tells her child: “You should do it my way or else. There is no discussion.”
    Parent D – Tells her husband: “It is 10:00 PM, do you know where your child is?”
    Parent E – Tells her child: “You know, you should have not done that. Let’s talk about it so you can handle
    the situation better next time.”
    Parent F – Tells her child: “You may do what you want. We will always be here for you, no matter what you
    do.” Which Parenting style is Authoritarian?
    a. D b. F c. E d. C
    Ans: b
  3. Two identical beakers A and B are presented to the child. Teacher Sonny pours the liquid from B to C which
    is taller and thinner than A and B but has equal capacity with B. The teacher asks if the beakers A and C
    have the same amount of liquid. The child says “NO” and points to C as the beaker that has more liquid. In
    which cognitive developmental stage is the child?
    a. Sensorimotor stage
    b. Concrete operational stage
    c. Pre-operational stage
    d. Formal Operational stage
    Ans: c
  4. To determine her students’ level of moral development, Teacher Evangeline presents to her class a morally
    ambiguous situation and asks them what they would do in such a situation. On whose theory is Teacher
    Evangeline’s technique based?
    a. Bruner
    b. Kohlberg
    c. Freud
    d. Piaget
    Ans: b
  5. According to R.A. 9155, which among the following is considered the “heart of the formal education
    system”?
    a. The pupil
    b. The teacher
    c. The classroom
    d. The school
    Ans: d
  6. You arrange the rows of blocks in such a way that a row of 5 blocks is longer than a row of 7 blocks. If you
    ask which row has more, Grade 1 pupils will say that it is the row that makes the longer line. Based on
    Piaget’s cognitive development theory, what problem is illustrated?
    a. Assimilation problem
    b. Accommodation problemc.
    Conservation problem
    d. Egocentrism problem
    Ans: c
  7. According to R.A. 9155, a school head has two roles, namely administrative manager and __.
    a. Health officer
    b. Instructional leader
    c. Facilitator
    d. Guidance counselor
    Ans: c
  8. After reading and paraphrasing Robert Frost’s Stopping by the Woods on Snowy Evening, Teacher Marko
    asked the class to share any insight derived from the poem. In which domain in Bloom’s taxonomy of
    objectives is the term paraphrase? a. Analysis c. Comprehension
    b. Application d. Synthesis
    Ans: c
  9. Which characterizes a constructivist teaching-learning process?
    a. Conceptual interrelatedness
    b. Multiple perspectives
    c. Authentic assessment
    d. Passive acceptance of information
    Ans: a
  10. On what theory is the sequencing of instruction anchored?
    a. Gagne’s hierarchical theory
    b. B.F. Skinner’s operant conditioning theory
    c. Bandura’s social learning theory
    d. Thorndike’s law of effect
    Ans: a

Read more:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *