Sunday, 31 May 2020

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE – LET Reviewer Materials Available here for FREE! – Prof Ed 3

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE - LET Reviewer Materials Available here for FREE!
  1. Sassi, a Grade I pupil is asked, “Why do you pray everyday?” Sassi answered, “Mommy said so.” Based on
    Kohlberg’s theory, in which moral development stage is Sassi?
    a. Pre-convention level
    b. Conventional level
    c. In between conventional and post-conventional levels
    d. In between pre- and post-conventional levels
    Ans: a
  2. Teacher Fatima tells her students: “You must be honest at all times not only because you are afraid of the
    punishment but more because you yourselves are convinced of the value of honesty.” Based on Kohlberg’s
    theory, which level of moral development does the teacher want her students to reach?
    a. Conventional level
    b. Between conventional and post-conventional levels
    c. Between pre-conventional and post-conventional levels
    d. Post-conventional level
    Ans: d
  3. Why is babyhood referred to as a “critical period” in personality development? Because:
    a. At this time the baby is exposed to many physical and psychological hazards
    b. Changes in the personality pattern take place
    c. At this time the foundations are laid upon which the adult personality structure will be built
    d. The brain grows and develops at such an accelerated rate during babyhood
    Ans: c
  4. It is good to give students creative learning tasks because __.
    a. Development is affected by cultural changes
    b. The development of individuals is unique
    c. Development is the individual’s choice
    d. Development is aided by stimulation
    Ans: d
  5. According to Havighurst’s development tasks, reaching and maintaining satisfactory performance in one’s
    occupational career is supposed to have been attained during __.
    a. Middle age and Early adulthood
    b. Middle age
    c. Old age
    d. Early adulthood
    Ans: b
  6. Student Deina says: “I have to go to school on time. This is what the rule says.” In what level of moral
    development is the student?
    a. Pre-conventional
    b. Post-conventional
    c. Conventional
    d. Cannot be specifically determined
    Ans: c
  7. In planning for instruction, can a teacher begin with assessment?
    a. No, it may discourage and scare the learners
    b. Yes, determine entry knowledge or skill
    c. Yes, to make the class pay attention
    d. No, assessment is only at the end of a lesson
    Ans: b
  8. Which among the following is closest to the real human digestive system for study in the classroom?
    a. Drawing of the human digestive system on the board
    b. Model of the human digestive system
    c. The human digestive system projected on an OHP
    d. Drawing of the human digestive system on a page of a textbook
    Ans: b
  9. Here is a question: “Is the paragraph a good one?” Evaluate. If broken down to simplify, which is the best
    simplification?
    a. Why is the paragraph a good one? Prove
    b. Is the paragraph a good one? Why or Why not?
    c. If you asked to evaluate something, what do you do? Evaluate the paragraph?
    d. What are the qualities of a good paragraph? Does the paragraph have these qualities?
    Ans: b
  10. Which one is in support of greater interaction?
    a. Probing
    b. Repeating the question
    c. Not allowing a student to complete a response
    d. Selecting the same student respondents
    Ans: a

Read more:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *