Sunday, 31 May 2020

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE – LET Reviewer Materials Available here for FREE! – Prof Ed 4

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE - LET Reviewer Materials Available here for FREE!
  1. With this specific objective, to reduce fractions to their lowest terms, this is how the teacher developed the
    lesson.
    Step 1 – Teacher stated the rule on how to reduce fractions to their lowest term
    Step 2 – Teacher wrote 2 , 3 , 4 , 5 , 6
    4 6 8 10 12
    and showed how to reduce them to 1
    2
    Step 3 – Teacher wrote 3 , 6 , 4 and
    9 9 12
    showed how to reduce them to their lowest term.
    Step 4 – Teacher gave this written exercise to the class.
    Reduce the following fractions to their lowest terms: 3 , 7 , 5 , 8 , 5 , 4
    12 14 10 16 15 6
    Did the lesson begin with concrete experience then developed into the abstract?
    a. No
    b. Yes, a little
    c. Yes, by way of the examples given by the teacher
    d. Yes, the pupils were involved in arriving at the rule on reducing fractions to their lowest terms
    Ans: a
  2. I want to compare two concepts. Which technique is most appropriate?
    a. Attribute wheel
    b. K-W-L techniques
    c. Venn diagram
    d. Spider web organizer
    Ans: c
  3. Which activity should a teacher have more for his students if he wants them to develop logical mathematical thinking?
    a. Focus group discussion
    b. Problem solving
    c. Games
    d. Small group discussion
    Ans: b
  4. I want to use a pre-teaching strategy that will immediately engage my students in the content and will
    enable me to get an insight into how students think and feel about the topic. Which is most appropriate?
    a. K-W-L chart c. Graphic organizer
    b. Story boarding d. Document analysis
    Ans: a
  5. For a discussion of a topic from various perspectives, it is best to hold a __.
    a. Debate c. Panel discussion
    b. Brainstorming d. Symposium
    Ans: c
  6. After establishing my learning objectives, what should I do to find out what my students already know and
    what they do not yet know in relation to my lesson objectives in the cognitive domain?
    a. Give a pretest
    b. Study the least learned competencies in the National Achievement Test
    c. Analyze my students’ grades last year
    d. Interview a sample of my students
    Ans: a
  7. What characterizes genuine change? Change in _.
    a. Appearance c. Substance
    b. Form d. Physical attribute
    Ans: c
  8. In which strategy, can students acquire information from various perspectives, and led to reflective thinking
    and group consensus?
    a. Debate
    b. Small group discussion
    c. Panel discussion
    d. Symposium
    Ans: b
  9. At the end of my lesson on the role of a teacher in learning, I asked the class: “In what way is a teacher an
    enzyme?” With this question, it engaged the class in _.
    a. Allegorical thinking
    b. Concrete thinking
    c. Metaphorical thinking
    d. Symbolical thinking
    Ans: c
  10. Which must be primarily considered in the choice of instructional aide?
    a. Must stimulate and maintain student interest
    b. Must be updated and relevant to Filipino setting
    c. Must be suited to the lesson objective
    d. Must be new and skillfully made
    Ans: c

Read more:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *