Sunday, 31 May 2020

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE – LET Reviewer Materials Available here for FREE! – Prof Ed 8

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE - LET Reviewer Materials Available here for FREE!
  1. A wife who loves her husband dearly becomes so jealous that in a moment of savage rage, kills him. Is the wife
    morally responsible and why?
    a. Not necessarily. Antecedent passion may completely destroy freedom and consequently moral responsibility
    b. Yes, she killed her husband simply because of jealousy
    c. It depends on the case of the wife’s jealousy
    d. It depends on the mental health of the wife
    Ans: b
  2. Martin Luther King Jr. once said, “Man may understand all about the rotation of the earth but he may still miss the
    radiance of the sunset.” Which type of education should be emphasized as implied by Martin Luther King Jr.?
    a. Science and education
    b. Vocational education
    c. Liberal education
    d. Technical education
    Ans: c
  3. Computer-assisted instruction is an oshoot of the theory of _.
    a. J. Piaget c. B.F. Skinner
    b. J. Brunner d. J. Watson
    Ans: c
  4. The use of varied teaching and testing strategies on account of students’ multiple intelligence is in line with the
    thoughts of __.
    a. Daniel Goleman
    b. Jean Piaget
    c. Howard Gardner
    d. Benjamin Bloom 9
    Ans: c
  5. Applying Confucius’s teachings, how would hiring personnel select the most t in government positions?
    a. By record evaluation done by an accrediting body
    b. By government examinations
    c. By accreditation
    d. By merit system
    Ans: b
  6. “Moral example has a greater elect on pupils’ discipline than laws and codes of punishment” is an advice of
    teachers from _.
    a. Confucius c. Lao tzu
    b. Mohammed d. Mencius
    Ans: a
  7. “The principle of spontaneity against artificiality will make you accomplish something. Leave nature to itself and you
    will have harmony” is an active advice from the _.
    a. Hindu c. Shintoist
    b. Taoist d. Buddhist
    Ans: b
  8. The significance of liberal education in holistic development of students is supported by _.
    a. Perennialism
    b. Pragmatism
    c. Confucian teaching
    d. Perennialism and Confucian philosophy
    Ans: a
  9. Is a sick teacher, the only one assigned in a remote school, excused from her teaching duty?
    a. No, she is the only one assigned in that school
    b. Yes, teaching is a demanding job
    c. Yes, she is sick
    d. No, she must abide by her contract
    Ans: c
  10. What is a demonstration of your authority as a professional teacher?
    a. You make your pupils run errands for you
    b. You decide on how to teach a particular lesson
    c. You absent from class to enjoy your leave even without prior notice
    d. You select to teach only those lessons which you have mastered
    Ans: b

Read More:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *