Tuesday, 26 May 2020

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE – LET Reviewer Materials Available here for FREE! – Prof Ed 9

COMPLETE LET REVIEWERS for FREE - LET Reviewer Materials Available here for FREE!
  1. Teacher Leon gives his students opportunities to be creative because of his conviction that much learning
    results from the need to express creativity. On which theory is Teacher Leon’s conviction anchored? __
    theory
    a. Behaviorist
    b. Associationist
    c. Cognitive
    d. Humanist
    Ans: d
  2. Which philosophy approves of a teacher who lectures most of the time and requires his students to
    memorize the rules of grammar?
    a. Existentialism
    b. Realism
    c. Pragmatism
    d. Idealism
    Ans: d
  3. Teacher Nikka wants to check prior knowledge of her pupils about water pollution. She writes the main
    topic water pollution in the center of the chalkboard and encircles it. Then, she ask the pupils to provide
    information that can be clustered around the main topic. Which technique did the teacher employ?
    a. Vocabulary building
    b. Semantic mapping
    c. Demonstration
    d. Deductive teaching
    Ans: b

    › Filipino Reviewers
  4. The current emphasis on the development of critical thinking by the use of philosophic methods that
    emphasize debate and discussion began with:
    a. Aristotle
    b. Socrates
    c. Confucius
    d. Plato
    Ans: b
  5. Which refers to a single word or phrase that tells the computer to do something with a program or file?
    a. Computer program
    b. Password
    c. Computer language
    d. Command
    Ans: d
  6. In instructional planning, which among these three; unit plan, course plan, lesson plan is most specific?
    _ plan.
    a. Course
    b. Unit
    c. Resources
    d. Lesson
    Ans: d
  7. The first American teachers on the Philippines were:
    a. Missionaries
    b. Soldiers
    c. Graduates of the normal school
    d. Elementary graduates
    Ans: b
  8. By which process do children become participating and functioning members of society by fitting into an
    organized way to life?
    a. Socialization
    b. Acculturation
    c. Accommodation
    d. Assimilation
    Ans: a
  9. What is the mean of this score distribution 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10?
    a. 7.5
    b. 8.5
    c. 6
    d. 7
    Ans: d
  10. Which is a teaching approach for kindergartens that makes real world experiences of the child the focal
    point of educational stimulation?
    a. Situation approach
    b. Traditional approach
    c. Montessori approach
    d. Eclectic approach
    Ans: c

Read More:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *